Nolte meest populaire keukenmerk


Nolte Küchen is het meest populaire keukenmerk van Duitsland. Dat blijkt uit een op 20 januari 2015 gepubliceerd onderzoek van het Deutsche Institut für Service-Qualität (DISQ), dat in opdracht van televisiezender n-tv werd uitgevoerd. 1.252 mensen die een merkkeuken hebben, namen deel aan de enquête die van 7 oktober tot 9 december 2014 via een online panel werd gehouden. In de enquête werd de tevredenheid over het zelf gekozen merk op het gebied van productkwaliteit, assortiment, prijs, garantie en imago beoordeeld. Nolte wist voor alle andere keukenmerken te eindigen.

Bijzonder succesvol was Nolte Küchen op de punten productassortiment (91 procent positieve beoordelingen) en materiaalkwaliteit, een onderdeel van de productkwaliteit (89 procent). Erg positief waren de mensen ook over het design (86 procent), de functionaliteit (81 procent) en de garantie (87 procent).

Andreas Kuipers, bedrijfsleider van Nolte Küchen, is erg enthousiast over deze resultaten: “Dat wij hier het beste hebben gescoord van alle producenten, maakt ons natuurlijk erg trost. Uit dit resultaat blijkt ook dat ons streven naar kwaliteit, service en diversiteit positief wordt ontvangen. En het bevestigt dat wij met ‘New Nolte’ en de differentiatie in drie productlijnen op de goede weg zijn, want ook hier is weer gebleken dat de assortimentsbreedte en erg belangrijk criterium bij de aanschaf is.”

 

Deutsches institut fur service-qualitat 2015 foto 2